Цена со 5% ДДВ.
Внесете ја својата е-пошта и ќе Ви пратиме порака кога продуктот ќе биде достапен на залиха.
Бесплатна достава над 950 ден.
Комбинирајте ги паметно вашите нарачки!
Време на испорака: 1-2 работни дена
Оваа органска замена на квасец во прав на BIOVEGAN се користи при подготовка на леб. Количината е доволна за подготовка на еден леб без квасец или еден вегански леб. Само додадете ги преостанатите состојки - и готово! Уживајте во вашиот свежо печен леб за појадок или за ужина.
- Погодна за вегани
Начин на подготовка: Само додадете 550 g пченично или интегрално брашно (без 'рж) од спелта, 1 лажичка морска сол, 500 ml млака вода, малку масло во садот за печење.
Чекор 1:
Постепено промешајте ја содржината на ќесичката во 350 ml вода. Додадете 300 g брашно со дрвена лажица. Подготвеното тесто посипете го со брашно. Покријте го садот со крпа, ставете го во ќеса и оставете го на топло место (30-35°C на 12 часа).
Чекор 2:
Во 150 ml вода додадете 150 g брашно и промешајте, добиеното тесто посипете го со брашно. Повторно ставете го на топло место, тестото треба да биде за половина повисоко (30-35°C на 5-8 часа).
Чекор 3:
Промешајте 100 g брашно со 1 лажичка морска сол. Поклопено, во намрсена и набрашнета тава за печење, повторно се остава тестото на топло место (30-35°C на 2 часа). Загрејте ја рерната и печете (60 минути / 180°C). Извадете го лебот од садот за печење и оставете да се излади на решетка.
Состав: Пченкарен скроб*, стартер култури.
*од сертифицирано органско земјоделство
Складирање: Да се чува на ладно и суво место, заштитено од топлина. Внимавајте на температурата и времето потребно за нараснување на тестото. Проверете ја температурата со термометар.
Хранливи вредности на 100 g:
Енергија: 1600 kJ/377 kcal
Масти: < 0,5 g
од кои заситени: < 0,1 g
Јаглехидрати: 93 g
од кои шеќери: 0 g
Протеини: < 0,5 g
Сол: 0,1 g
Ви благодариме за споделеното мислење и за вашата доверба!
Цена со 5% ДДВ.
Цена со 5% ДДВ.
Оставете коментар